Idén online rendezik meg a Múzeumok Éjszakáját

2020.06.23. 15:56

A koronavírus-járvány miatt a több hónapos előkészítést igénylő, hagyományos Múzeumok Éjszakája program elmarad, de a kulturális intézmények többsége virtuális programokkal és látnivalókkal kompenzálja a zárvatartás több hónapos időszakát, írja az MTI. A tavaly mintegy 400 ezer látogatót vonzó Múzeumok Éjszakája most hétvégén rendhagyó programokat kínál számos izgalmas elemmel – közölték a szervezők.

Az idei online rendezvény fő eleme a muzej.hu oldalon található kvízjáték, amelyben játékos formában lehet virtuális sétát tenni a hazai közgyűjteményekben. A résztvevők minél több helyes választ adnak a tizenöt kérdéses kvízjátékban, annál nagyobb eséllyel pályázhatnak az értékes nyeremények egyikére.

A Múzeumok Éjszakája Facebook-oldalán már a hétvégét megelőző napokban elérhetőek lesznek a magyar múzeumok lenyűgöző kincseit, érdekességeit bemutató kisfilmek, kulisszatitkokat eláruló posztok, valamint a múzeumok egyénileg szervezett programjait népszerűsítő bejegyzések. Szintén a június 27-i kvízt megelőzően indult el a programsorozat hivatalos Facebook-oldalán az a nyereményjáték, amelybe mindenki az elmúlt évek valamelyik Múzeumok Éjszakáján készült helyszíni fotójával vehet részt.

Az idei online Múzeumok Éjszakája során több mint száz hazai intézmény anyagai és terei tűnnek fel valamilyen formában a virtuális térben. Ezzel is arra igyekeznek sarkallni a nagyközönséget, hogy bár ezen a nyáron nem mehetnek éjszaka a múzeumokba, a járványügyi korlátozások feloldásának köszönhetően napközben ismét bármikor meglátogathatják közgyűjteményeket.  • Hírek
  • Hírek