Amber Heard szerint Johnny Depp lökdöste őt, Depp szerint csak görcsei voltak a drogelvonás miatt

2020.07.09. 16:13

Johnny Depp megköszönte volt felesége, Amber Heard "hősiességét", amit akkor tanúsított, amikor a pár Depp saját szigetére utazott, hogy a színész leszokjon a gyógyszerfüggőségéről. Eközben Heard szerint Depp lökdöste őt, de Depp szerint ez nem így volt – írja a Guardian.

Ahogy azt megírtuk, Johnny Depp pert indított a Sun című bulvárlap ellen, mert az feleségverőnek nevezte. Amber Heard 14 olyan esetről számolt be részletesen, amikor állítása szerint Depp bántalmazta.

A három hetesre tervezett tárgyalássorozatban várhatóan minden nap elég kemény és kellemetlen témák fognak előkerülni, mivel már a második napon olyasmikről volt szó, hogy Johnny Depp akkor döntött a válás mellett, amikor Amber Heard (vagy egy barátja) ürülékét találta meg a közös ágyukban.

A per harmadik napján egy 2014. augusztusi történet került terítékre: Depp és Heard egy ápolónő társaságában ekkor Depp magánszigetére utaztak, hogy a férfi ott leszokjon a Roxicodone nevű gyógyszerről. A pár a sziget egyik oldalán maradt, az ápoló pedig a másikon, és telefonon adott tanácsokat Heardnek.

Az egyik napon Heard azt írta neki SMS-ben:

Depp hirtelen "kifordult magából", "lökdösi" őt, és ő nem tudja, mit csináljon.

Depp erről azt mondta a bíróságnak: arra emlékszik, hogy "kontrollálhatatlan fájdalmat" érzett, és "kontrollálhatatlan görcsökkel" küzdött. De a kérdésre, hogy megütötte vagy meglökte-e az akkori menyasszonyát, azt felelte:

Nem löktem meg vagy támadtam meg semmilyen formában Miss Heardöt. Nem voltam olyan állapotban, hogy képes lettem volna erre.

A tárgyaláson az az email is előkerült, amelyet Depp Heard anyjának küldött, és amelyben azt írta, "elmondhatatlanul hálás" a lányának a szigeten nyújtott segítségéért.

A lánya sokkal többet tett annál, mint hogy segített ennek a szerencsétlen drogosnak,

írta, hozzátéve, ezért hősnek tartja a nőt, akinek "ezer férfiéval" ér fel az ereje. Később Heardnek is megköszönte egy üzenetben, hogy segített tisztává válnia. Depp azt is beismerte, vannak dolgok, amikre nem emlékszik a szigeten töltött időből.

Az orvos, aki felügyelte Depp kijózanodását, a bíróság előtt felolvasott dokumentumban úgy fogalmazott, Depp "romantizálta a drogozás kultúráját", és utalt a szigeten történt valamiféle "harcra" is.

A tárgyaláson Heard azt állította, egy veszekedés során Depp egy hűtőszekrénynek lökte és megütötte, de Depp ezt is tagadta. Heard szerint a veszekedés közben Depp a hajánál fogva rángatta őt, leköpte, azt mondta neki, hogy gyűlöli, üvegeket vágott a falhoz, valamint egy pingpong-asztalba verte a fejét, ami ettől összedőlt, majd letépett egy telefont a falról.

Depp a tárgyaláson mindezt tagadta és kitalációnak nevezte, sőt szerinte Heard két vodkásüveget is hozzávágott, amelyek közül az egyik megsebezte egy ujját, és ettől ő "idegösszeroppanás-szerű állapotba" került.