Orbán segítségét kéri Gábor Zsazsa özvegye

000 J99XD
2020.07.22. 08:39

Gábor Zsazsa özvegye és örököse, Frederic von Anhalt a magyar miniszterelnök segítségét kéri, hogy állami temetése legyen a filmsztárnak, írja a Blikk.

Zsazsa kilencedik férje a hétvégén érkezett Magyarországra a felesége temetését intézni. Gábor Zsazsa azt szerette volna, hogy ha a Kozma utcai izraelita temetőben, édesapja mellé temetik, de ott már nem sikerült neki helyet találni, ezért a színésznőt a Fiumei úti sírkertben szeretnék eltemetni. Von Anhalt viszont azt szeretné, ha az állam támogatná a temetést, ehhez pedig Orbán Viktor segítségét is kéri.

Radnainé dr. Fogarasi Katalin, a temetőt kezelő Nemzeti Örökség Intézetének főigazgatója elmondta a lapnak, hogy tudomása szerint ugyan

a művésznőnek nem volt magyar állami kitüntetése, de a neve fogalom.

A főigazgató arra kérte az özvegyet, hogy írjon kérvényt az ügyben.

Los Angelesben már eltemették a színésznőt, de Zsazsa azt szerette volna, ha hamvait Magyarországon temetnék el. Frederic von Anhalt 36 évig élt együtt a 2016-ban 99 évesen szívrohamban elhunyt színésznővel. Az örökös már kedden bejelentette, hogy leghamarabb 2020 őszén fogják eltemetni itthon Gábor Zsazsát.

Borítókép: Frederic von Anhalt sajtótájékoztatót tart Gábor Zsazsa halála után egy nappal Los Angelesben, 2016-ban. RINGO CHIU / AFP.