A 25 éves Ceredi Kortárs Nemzetközi Művésztelep munkáiból nyílik szerdán kiállítás

2020.08.04. 12:28

A 25 éves Ceredi Kortárs Nemzetközi Művésztelep munkáiból nyílik szerdán kiállítás szentendrei MANK Galériában, ahol többek között magyar, szlovák, lengyel, japán és mongol művészek alkotásai is láthatók lesznek, írja az MTI.

A Ceredi Kortárs Nemzetközi Művésztelep egy jelenléten alapuló művészeti színtér és műhely, ahol évente más-más tematika szerint zajlik az alkotói munka. Cereden maga a település, annak hagyományai, használati tárgyai és a falut körülvevő táj kínál gazdag témát és ösztönzést az alkotómunkára. A nemzetközi kortárs művészeti projekt egy alkotói folyamat, ami a találkozáson és a beszélgetésen alapul a helyben lakó falusi emberek és különféle európai nagyvárosokból érkező képzőművészek között

– olvasható a szervezők közleményében.

Mint írják, a művésztelepre meghívott alkotók hivatásos képzőművészek. A meghívás főbb szempontjai a művésztelep koncepciójához, tematikájához illeszkedő alkotói munka, a szakmai elismertség, a művésztelep vezetése által felfedezett és bemutatni kívánt művész és a művésztelep gyűjteményének bővítése.

Az Élet-Jelek című kiállítás augusztus 30-ig látogatható.