Demeter Szilárd és a PIM milliós tanácsadói szerződést kötött Demeter Szilárd zenekari társával

2020.08.06. 10:26 Módosítva: 2020.08.06. 14:13

6,6 millió forintot fizet a Petőfi Irodalmi Múzeum a Doutdes Bt.-nek „stratégiai tanácsadó tevékenységért” 2020-ban – vette észre a 444 az intézmény honlapján közzétett idei szerződéslistában

A cég beltagja Megadja Gábor kormánypárti megmondóember, aki Demeter Szilárd zenésztársa a miniszteri biztos Loyal nevű együttesében. A 6,6 millió forintos megbízás jelentősnek mondható egy olyan vállalat életében, amely 2018-ban összesen 3 millió forint bevételt könyvelhetett el, írja a 444. Hozzáteszik: „Demeter elmondása szerint a Loyal összeférhetetlenség miatt nem pályázhat sem a PIM, sem az NKA könnyűzenei pályázatain, így a zenekar inkább vesztese a két gitáros közéleti szerepvállalásának, semmint győztese. Az összeférhetetlenség a gitárosok közti tanácsadást nem érinti.”

Megadja 2019 év elejéig az Echo TV egyik arca volt, de miután egy adáson keresztül „jákobpéterezte” a Jobbik elnökét, Jakab Pétert, levették a műsorról. A Hajónapló című műsorból aztán azért kellett távoznia pajtásaival együtt, mert egyik megmondótársa a magyarországi németek elhurcolásának emléknapján németek kiirtásával viccelődött. Megadja mindkét eset után bocsánatot kért, és az utóbbit követően így tett Demeter is – emlékeztet a portál.

A PIM szerződései között jelentősebb tételként szerepelnek a Jászai Gellért és Mészáros Lőrinc érdekkörébe tartozó 4iG és és a Balásy Gyula féle Lounge-csoport megbízásai.