Elmarad az idei Kurultáj

2020.08.07. 14:26

Rossz hírünk van azoknak, akik olthatatlan vágyat éreztek arra, hogy augusztus 21. és 23. között a Bács-Kiskun megyei Bugacon őrizzenek hagyományt a Kurultájon, a Kárpát-medencei magyarság legnagyobb hagyományőrző rendezvényén. A szomorú hírt a Magyar-Turán Alapítvány közölte pénteken az MTI-vel:

A magyar kormányzat és a szakhatóságok kérésére, hosszas mérlegelés után meg kellett hoznunk azt a döntést, amely értelmében kénytelenek vagyunk a 2020. évi Kurultáj – Magyar Törzsi Gyűlés megtartásáról lemondani.

Az eredeti tervek szerint szigorú korlátozásokkal, bizonyos programok törlésével tartották volna meg a Kurultájt, de úgy alakultak a dolgok (környező országokban egyre romlik a járványügyi helyzet, Bugac lakosai aggódnak, stb.), hogy inkább mérlegeltek és lemondták.

A hatóságok kérésére, minden körülményt mérlegelve, jelenleg csak a rendezvény lemondása tartható felelősségteljes döntésnek.

Korábban még reménykedtek abban, hogy ha nem is teljes értékű, de valamilyen hagyományőrzésre azért sort keríthetnek (pl. a Kárpátia zenekar koncertjét törölték), de a járványügyi helyzet keresztülhúzta számításaikat.  • Tippek
  • Árfolyam