Gellért, Mercédesz
12 °C
26 °C
Index - In English In English Eng

Öt hónap után pénteken nyit újra a Müpa

2020.08.24. 17:48 Módosítva: 2020.08.24. 20:53

A koronavírus-járvány miatti, öt hónapos zárvatartás után a háromestés New Orleans Swingfesztivállal nyit újra a Müpa pénteken, írja az MTI.

A 2020/21-es évad a Müpához hasonlóan 15. jubileumát ünneplő New Orleans Swingfesztivállal indul. A Müpa közleménye alapján a maximális biztonság érdekében az intézmény különleges előírásokkal gondoskodik a látogatók egészségéről és nyugalmáról, amelyeket az egészségügyi, szakmai iránymutatások, a témában végzett saját kutatás eredményei, valamint a hazai és nemzetközi partnerintézmények jól működő gyakorlatai mentén alakított ki.

Számítunk a közönségünk együttműködésére az új évadban, biztos vagyok abban, hogy képesek leszünk együtt élni az új szabályokkal és lehetőségekkel

– mondta a közleményben Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója.

Ennek jegyében a Müpa napközben nem látogatható – kivéve azok számára, akik a Ludwig Múzeumba érkeznek –, a közönség számára az épület a koncertek kezdete előtt másfél órával nyit ki, és az előadások után legkésőbb egy órával zár be. A bejáratnál érintésmentes kézi hőmérővel mérik az érkezők testhőmérsékletét, emellett kiemelt figyelmet fordítanak az épület takarítására és a nézőterek átszellőztetésére, valamint érintésmentes kézfertőtlenítők segítik a védekezést.

A Müpa épületének teljes területén kötelező orrot és szájat is takaró maszkot viselni, sorban álláskor pedig kötelező a 1,5 méteres távolság betartása. Ha a biztonsági intézkedések miatt esetleg lassulna a bejutás, az előadás csak akkor kezdődik meg, amikor a sorban állók is elfoglalták a helyüket, ugyanakkor a Müpa arra kéri látogatóit, hogy a szokottnál korábban érkezzenek a rendezvényekre.

Amennyiben fennáll a vírusfertőzés gyanúja, a Müpa arra kéri nézőit, hogy jegyüket adják át másnak. Ha erre nem lenne módjuk, belépőjüket kivételesen az erre a célra korábban kialakított online felületen az előadás napjáig visszaválthatják.