Elmarad az Átrium néhány előadása koronavírus miatt

2020.08.25. 12:35

A következő két hétben elmaradnak az Átrium előadásai, mert az Őrült Nők Ketrece című előadás egyik közreműködője pozitív lett koronavírusra. A színház Facebook-oldalán azt írja, 

A mai napon derült ki, hogy az augusztus 23-án megtartott Az Őrült Nők Ketrece című előadásunk egyik közreműködőjének – aki aznap láz- és tünetmentesen, minden járványügyi előírást betartva vett részt a munkában – a hétfőn elvégzett COVID-tesztje pozitív. Színházunk haladéktalanul értesítette a járványügyi hatóságokat az eredményről, amely megkezdte az ilyenkor szokásos protokoll szerinti eljárást.

Az Átrium hozzáteszi, a következő két hét összes előadása elmarad, de ezeket pótolni fogják. Ahogy azt írják, a színház közönsége a hatóságok szerint nem minősül kontaktnak, azonban

aki bármilyen tünetet észlel magán, kérjük, azonnal jelezze telefonon háziorvosának vagy a koronavirus.gov.hu oldalon található elérhetőségeken. Az Átrium a járványügyi előírásoknak megfelelően, a járványügyi hatósággal teljes mértékben együttműködve kezeli az ügyet.

A budapesti színházaknál nem az Átriumban fordult elő az első koronavírusos eset. A Vígszínház 2020/2021-es évadának megnyitóját például el kellett halasztani az egyik színész pozitív koronavírus-tesztje miatt.