Koreai filmfesztivál Budapesten

2020.09.04. 14:58
Egy hét alatt huszonkét alkotást láthatnak a mozinézők.

Egy elfajult kihallgatás során a szöuli kémelhárítás emberei megöltek egy fiatal aktivistát. Hogy eltussolják a halálát, minél hamarabb el akarták hamvasztani a holttestét. Az ügyész azonban gyanúsnak találta az esetet, ezért megpróbálta felgöngyölíteni az ügyet. Ezt követően elképesztő rendszerszintű összefogás kezdődött az érintettek elhallgattatására.

Az igazság azonban mégis napvilágra került, óriási közfelháborodást keltve. Ez volt az a szikra, amely 1987 júniusában országszerte tüntetéseket robbantott ki Dél-Koreában, ami azután véget vetett a katonai diktatúrának.

Kapcsolódó

1987: When the Day Comes Trailer #1 (2017) | Movieclips Indie - YouTube

1987: When the Day Comes Trailer #1 (2017): Check out the new trailer starring Yun-seok Kim, Jung-woo Ha, and Hae-jin Yoo! Be the first to watch, comment, an...

Ez és sok más, hasonlóan izgalmas történet is látható a ma kezdődő Koreai Filmfesztiválon. A budapesti Corvin Moziban zajló egyhetes rendezvényen 4+1 szekcióban összesen 22 filmet mutatnak be, főleg a legfrissebb termésből. A kosztümös alkotásoktól kezdve a thrillereken ált egészen a dokumentumokig minden megtalálható a válogatásban. Különlegesen érdekesnek ígérkezik a Fókusz, amely az idén a női filmeken van és az Arcok szekció, itt ezúttal Moon So-ri színész-rendező munkásságát állítja reflektorfénybe.

A részletes program itt olvasható.  • Bérelnék
  • Bankszámla