Dubrovay László zeneszerző vehette át a Magyar Művészeti Akadémia Nagydíját

2020.09.07. 12:59
Dubrovay László zeneszerzőt, a Nemzet Művészét, akadémikust kiemelkedő jelentőségű művészeti munkájáért részesítették Nagydíjban. Az elismerést a magyar szellemi élet azon személyiségének ítélik oda, aki a korábbi két évben kiemelkedő jelentőségű művészeti alkotást, művészetelméleti munkát hozott létre.

A 2020. évben a Magyar Művészeti Akadémia Nagydíját Dubrovay László zeneszerzőnek, a Magyar Művészeti Akadémia Aranyérmét  Spányi Antalnak, a Székesfehérvári Egyházmegye megyés püspökének, a Katolikus Rádió vezérigazgatójának, a Magyar Művészeti Akadémia Művészeti Írói Díjat Cseke Péter újságírónak, költőnek, irodalomtörténésznek, a Magyar Művészeti Akadémia Kováts Flórián Emlékérmet Duray Miklós írónak ítélte.

Idén nem adták ki a Magyar Művészeti Akadémia Életműdíját, amelyet a nyáron elhunyt Reigl Judit festőművésznek adományoztak volna.

Spányi Antalnak a magyar építészet értékeinek gyűjtése, publikálása során kifejtett tevékenységéért, Cseke Péternek kimagasló publikációs tevékenységéért, Duray Miklós felvidéki magyar politikusnak több évtizedes rendezői, színházteremtő és közösségformáló, közösségszervező munkájáért ítélték oda a kitüntetést.