Barabás Lőrinc koncert élőben az Indexen

fb
2020.09.16. 17:40
A Trafó színpadán lép fel 2020. szeptember 19-én Barabás Lőrinc trombitás és zeneszerző. Live Act projektjének gerincét alapvetően a tavaly debütált Algorhythms című albuma óta szerzett számokból állította össze. A koncertet élőben hallgathatják az Indexen.

Barabás Lőrinc a magyar improvizatív zenei élet egyik legismertebb alakja. A jazz, pop és az elektronika határán egyensúlyoz, játékát – a védjegyéül szolgáló trombita mellett – olyan eszközökkel varázsolja egyedivé, mint a szintetizátor, MIDI billenytűzet, vagy loop station. Zenéiben egyre nagyobb hangsúlyt kap az akusztikus zongora.

A loopolásra épülő zene egyszerre vonultatja fel a dance ritmusokat és a meditatív dallamokat, amik sokszor kölcsönöznek filmzenei érzetet a daloknak.

A dzsessztrombita művész a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szerezte meg diplomáját 2006-ban. Számos zenekarban és stílusban mutatta már meg tehetségét. A 2005-ben alapított, azóta már feloszlott Barabás Lőrinc Eklektric mellett számos formációban játszott (például az Irie Maffia, a The Uptown Fellaz vagy a Soulwhat), nemzetközi ismertségét olyan fesztiválokon szerezte, mint például a Montreux Jazz Fesztivál, a londoni iTunes fesztivál, ahol Valerie June-nal játszott közösen de zenélt egy színpadon Bonoboval vagy akár Erik Truffazzal is. A Barabás Lőrinc Quartett 2015-ös megalakulása óta két nagylemezt adtak ki.

Hétvégi szóló koncertjén az új számok mellett természetesen néhány régebbi dalát is előadja majd.  Barabás Lőrinc Live Act: Hang és Fény koncertjét jegy és maszk nélkül is követhetik  otthonról az Indexen szombat este nyolc órától. 

Borítókép: Barabás Lőrinc Fotó: Marjai János / MTI