Rudolf Péter kitiltotta Eszenyi Enikőt a Vígszínházból

2020.09.16. 09:11

Két hónappal azután, hogy a teátrumból botrányok közepette távozott színész-rendezőnőnek bejárást engedélyezett az új igazgató, Rudolf Péter, most meggondolta magát. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész az általa rendezett darabok próbáit csak videón nézheti meg, majd e-mailen írhatja meg véleményét.

Rudolf Péter a Vígszínházban MTI Illyés Tibor
Fotó: Illyés Tibor / MTI

Az új direktor azután döntött így, hogy meghallgatta a művészeti tanácsnak, a szakszervezetnek és a Vígszínház vezető munkatársainak a véleményét. Ennek értelmében Eszenyi Enikő nem mehet be a műsoron tartott rendezéseinek felújító próbáira sem – adta hírül az RTL Klub Híradó.

Kapcsolódó

Rudolf Péter: Nem tudtam, hogy még mindig ennyi a fájdalom

Rudolf Péter szerint csak kívülről tűnhetett úgy, hogy ő az ellenzék jelöltje a Vígszínház élére. Amikor kirobbant az Eszenyi-botrány, ijedséget érzett, és azt gondolja, Eszenyinek nagy lelkierőre van szüksége, hogy visszatérjen a felújító próbákra a színházba. Interjú.

Tizenegy évig vezette a színházat

Eszenyi Enikő 11 éven át volt a Vígszínház igazgatója, rendezője és színművésze, de amikor a posztot ismét megpályázta, kitört a botrány, ezért visszavonta színházigazgatói pályázatát. Néhány hete lezárult a Fővárosi Önkormányzat vizsgálata az ügyben, de ennek eredményét nem közölték.

Eszenyi Enikő (j) Erzsébet szerepében William Shakespeare III. Richárd című drámájának próbáján a Nemzeti Színház Gobbi Hilda Színpadán 2017. január 9-én. A darabot ifj. Vidnyánszky Attila rendezésében 2017. január 10-én mutatták be
Eszenyi Enikő (j) Erzsébet szerepében William Shakespeare III. Richárd című drámájának próbáján a Nemzeti Színház Gobbi Hilda Színpadán 2017. január 9-én. A darabot ifj. Vidnyánszky Attila rendezésében 2017. január 10-én mutatták be
Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

Három darabja maradt műsoron

Eszenyi Enikő 28 darabot rendezett a Vígszínházban, illetve a teátrumhoz tartozó Pesti Színházban. Ezek közül három maradt meg az idei évadban, az egyiket azonban egyelőre betegség miatt nem tűzték műsorra. A Mágnás Miska október 6-tól, A diktátor pedig november 21-től lesz újra látható.

Kapcsolódó

Müller Zsófia: Csak ne sírj Eszenyi előtt, azt nem bírja

Gyomorforgató, szomorú jeleneteket láttam, mondja Eszenyi Enikő volt személyi titkára, aki a Vígszínházban uralkodó állapotokról beszélt az Indexnek. Az igazgató erre azt mondja, senki sem tökéletes, de nem igaz, hogy ő félelmetes lenne.