Koronavírus adatok

2022. jan. 24.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Pál
-8 °C
3 °C

Ötmillió fontos árat várnak Banksy Monet-átdolgozásáért

2020.09.21. 20:09

Akár ötmillió fontos, azaz átszámítva 1,9 milliárd forintos leütési árat is elérheti a Sotheby's aukciósház októberi árverésén egy Banksy-alkotás, amely Claude Monet egyik mesterművének újragondolt változata. A brit utcaművész vásznat és olajfestéket ragadva készítette el 2005-ben a Show me the Monet című alkotást.

Az eredeti mű azt a fából készült hidat örökíti meg, amely a francia impresszionista festő giverny-i kertjének tavacskája fölött ívelt át. Banksy változatán az idillt megzavarja, hogy a tavirózsák között két bevásárlókocsi és egy narancssárga útjelző bója áll ki a kerti tóból – írja az MTI. Szakértők a Show me the Monet című kép leütési árát 3-5 millió font közé becsülik.

Kapcsolódó

Lemosták Banksy londoni maszkos graffitijeit, mert a takarítók nem tudták, hogy műalkotások

A londoni közlekedési vállalat vezetője közölte: ugyanúgy kezelték Banksy műveit, ahogy bármelyik graffitit kezeltek volna.

Tavaly októberben a művész esetében rekordot jelentő – a várakozásokat pedig jelentősen felülmúló – 9,9 millió fontos áron kelt el Londonban Banksy egyik leghíresebb és legnagyobb méretű képe, amelyen csimpánzok népesítik be a brit törvényhozás alsóházát.  • Vennék
  • Hírek