Dömötör
10 °C
18 °C
Index - In English In English Eng

A Concerto Budapest koncertfilmje nyerte Velencében az Arany Oroszlánt

2020.09.29. 17:28

A Concerto Budapest koncertfilmje nyerte a velencei televíziós fesztivál (Venice TV Awards) Arany Oroszlán díját az előadó-művészeti alkotások kategóriájában.

A filmet a Concerto Budapest és a Kremerata Baltica 2019. december 4-i közös koncertjén vették fel a Müpában. A két zenekar, valamint Keller András és Gidon Kremer főszereplésével készült, mintegy kétórás film megalkotásában a hagyományos koncertfelvételeknél szokásos televíziós felvételi technika mellett külön filmes stáb is részt vett – közölte a zenekar kedden az MTI-vel.

Az olaszországi velencei televíziós fesztiválra a világ minden részéről beküldött televíziós alkotások 16 kategóriában mérkőztek meg ebben az évben, valamennyi kategóriában csak egy alkotást díjaznak.

A zenekar szerint a fesztivál és a mezőny súlyát jól érzékelteti, hogy például a legjobb tévésorozat kategóriában a Paolo Sorrentino által rendezett, a Sky, az HBO és a Canal+ koprodukciójában Jude Law főszereplésével készült Az új pápa című sorozat nyerte az Arany Oroszlán díjat.