Bernát, Felícia
EUR 384,29 Ft
USD 363,78 Ft
7 °C
31 °C

A Tenkes kapitánya látássérültek számára

2020.09.30. 12:52

Szeptember 25-től elindult a Duna TV-n a Tenkes kapitánya látássérültek és vakok számára. A Zenthe Ferenc főszereplésével készült sorozat mind a mai napig sok nézőt ültet a tévé elé, most már a sorozat hetedik részétől audionarrációs infokommunikációs segítséggel a látássérültek is élvezhetik, amit technikailag egy plusz elkülönített sávval oldanak meg.

Az audionarráció Zalán János szakmai irányításával készült, aki a Magyar Színház igazgatójaként már nyolcadik éve fáradozik azon, hogy a vakok a látókkal azonos szintű élményhez jussanak a színházban. A szakember most a színházi tapasztalatait filmsorozatokra, filmekre ültette át, az MTVA kínálatában egyre több akadálymentesített filmes anyagot vetítenek.

A szakember info-akadálymentesítést tanult, később ezen a területen doktori minősítést szerzett, és a Magyar Színházban koncepcióvá tette az audionarrációt. Ennek az évek óta tartó szisztematikus munkának az eredménye, hogy a Magyar Színházban minden előadás audionarrált. Tavasz óta továbbképzésben is oktatják az audionarrációt, mert egyre nagyobb az igény erre a munkára.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás