Színházi és filmes szakembereket neveztek ki az SZFE élére

kethly anna ter-szfe-tuntetes-01-BS
2020.09.30. 20:56

Novák Emil filmrendező lesz a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) általános rektorhelyettese, Zalán János színész, producer pedig oktatási rektorhelyettesként dolgozik csütörtöktől - jelentette be Vidnyánszky Attila, az egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumának elnöke az M5 szerda esti műsorában.

Az egyetem eddigi vezetésének felmondási ideje szeptember 30-án jár le. A kuratórium kedden Szarka Gábor személyében új kancellárt nevezett ki, őt azonban a hallgatók nem engedték be az egyetemre. A hallgatói önkormányzat továbbra is illegitimnek tekinti a kuratórium működését, döntéseit pedig nem fogadja el.

Szerda este a Színház-és Filmművészeti Egyetem hallgatói fáklyás tüntetéssel búcsúztatták az SZFE leköszönő vezetését. 

Vidnyánszky Attila minderre reagálva hangsúlyozta: a kuratórium jogszerűen működik, döntései megfelelnek a szabályoknak. Vidnyánszky szerint az egyetemen egy szűk kisebbség generálja a vitákat. A kuratórium elnöke hozzátette az egyetemen csütörtökön kezdődő sztrájk jogszerűtlen, és mint mondta, reméli, hogy a bíróság is így dönt.

Kapcsolódó

Nem engedték be az új kancellárt az SZFE épületébe

A kuratórium közleménye szerint az egyetem polgárai közül tucatnyian próbálták meggátolni, hogy Szarka Gábor belépjen az egyetem épületébe.

(Borítókép: Tüntetők a Kéthly Anna téren. Fotó: Bánkúti Sándor / Index)