Koronavírus adatok

2021. dec. 08.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Mária
-6 °C
4 °C

A Drakulics elvtárs című filmmel nyitják meg a luxemburgi CinÉast filmfesztivált

2020.10.01. 14:52

Bodzsár Márk nagy sikerű Drakulics elvtárs című filmje nyitja október 8-án a luxemburgi CinÉast filmfesztivált. 

Október 8. és 25. között 13. alkalommal rendezik meg a közép-európai kortárs mozi izgalmas, új alkotásait felvonultató seregszemlét. A fesztivál CinéFocus elnevezésű programját idén a „gazdag filmörökségéről híres és mindig meglepő újdonságokkal, kiváló és merész filmekkel előrukkoló” magyar filmgyártásnak szentelik – közölte a Nemzeti Filmintézet az MTI-vel csütörtökön.

A programban hat mozifilm és két rövidfilm lesz látható. A luxemburgi közönség megnézheti Bodzsár Márk Drakulics elvtárs, Kocsis Ágnes Éden, Hartung Attila FOMO, Hajdu Szabolcs Békeidő és Orosz Dénes Seveled című közönségkedvenc alkotását.

A versenyprogramba meghívást kapott Felméri Cecília magyar-román koprodukcióban, Borbély Alexandra, Bogdan Dumitrache és Kiss Diána Magdolna főszereplésével készült Spirál című alkotása. A filmben egy férfi és két nő különös háromszög-története bontakozik ki egy tóparti házban. A Spirál című filmet november 19-én mutatják be a magyar mozikban.

Kölcsey Levente, a locarnói filmfesztivál válogatásában debütált Szünet és Szöllősi Anna Helfer című diplomafilmje is látható lesz a CinéFocus programban.

A Nemzeti Filmintézet és a Balassi Intézet Brüsszel támogatásával megvalósuló CinéFocus keretében fellép a fesztiválon a Canarro autentikus gipsy jazz zenekar, valamint a luxemburgi magyar alternatív rock banda, a Toldi Mike – olvasható a közleményben.