Kötelességből megtartják a római filmfesztivált

2020.10.05. 23:47

Megrendezik a római filmfesztivált, ám szűkített keretek között: október 15. és 25. között csupán 24 játék- és dokumentumfilm verseng a hivatalos programban a közönségdíjért, a fesztivál egyetlen trófeájáért, körülbelül feleannyi, mint az elmúlt években.

A versenyben induló filmek nagy többségét máshol már bemutatták – közölte a távirati iroda. A rendező Olaszország négy produkcióval képviselteti magát, köztük három fiatal rendező művével. Szerepel a versenyprogramban a német Franka Potente Home című filmje Kathy Batesszel és Jake McLaughlinnal a főszerepben, a brit Harry Macqueen Supernova című műve Colin Firth és Stanley Tucci főszereplésével, a sztárvendégek között pedig ott lesz Francois Ozon francia rendező, aki legújabb, ’85 nyara című filmjét mutatja be.

A kísérőprogramokat is beleszámítva 26 ország képviselteti magát az eseményen, amelynek a hivatalos neve: Festa del Cinema di Roma (A mozi római ünnepe). Antonio Monda fesztiváligazgató, utalva a koronavírus-járványra, azt mondta: 

Ebben a drámai évben talán kevéssé illő a film ünnepéről beszélni, ez nem egy normális fesztivál lesz, inkább csak kötelességtudatból rendezzük meg.