Koronavírus adatok

2021. nov. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Virgil
1 °C
5 °C

Gothár Péter új rendezése a varsói filmfesztiválon debütál

gothár 0
2020.10.09. 12:41

Az október 9. és 18. között zajló Varsói Nemzetközi Filmfesztiválon szombaton lesz a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával készített Hét kis véletlen világpremierje. A rendhagyó vizuális és zenei világ megteremtésére vállalkozó alkotást – amelyben  nagy szerepe van Bartók műveinek – a Szabad szellem elnevezésű versenyprogramban vetítik.

Gothár Péter 2018 nyarán forgatta legújabb filmjét. A Balázs Béla- és Kossuth-díjas érdemes művész nevéhez olyan ikonikus alkotások fűződnek, mint az Ajándék ez a nap, a Megáll az idő, a Haggyállógva Vászka vagy a Paszport. A Hét kis véletlen pesti emberek napi életét követi, vissza-visszatérve a múlt emlékeihez. Olyan emberekről szól, akikben él a szeretés vágya, megvan az új élet reménye, és nem konvencionális módon reagálnak az élet dolgaira. A történet fókuszában a társkeresés szükségszerűsége és hiábavalósága áll, ahol a valódi identitás megtalálása program, szabad megélése pedig küzdelem. 

A film főszereplője Rezes Judit, Mészáros Blanka, Mészáros Máté és Börcsök Olivér, de a további szerepekben  is olyan neves színészeket láthatunk, mint Básti Juli vagy Börcsök Enikő. A forgatókönyvet Bognár Péter, Gothár Péter és Németh Gábor jegyzi, az operatőr Táborosi András.

Elkötelezett hívei vagyunk Gothár Péter korábbi filmjeinek, és rettenetesen izgatott minket az, hogy aki annyi mindent elmondott már a múltunkról, mit mond nekünk a jelenünkről. Nagyon örülünk, hogy egy A kategóriás fesztiválon lesz a film világpremiere, ez jó ugródeszka lehet annak a sok fiatal – köztük több elsőfilmes – alkotónak, akik mind részt vettek a Hét kis véletlen elkészítésében

– mondta el Pataki Ági producer.

A fim november 26-ától látható a hazai mozikban a gyártó Filmpartners forgalmazásában.

(Borítókép: Filmpartners)