Nándor
3 °C
16 °C

De most komolyan?!

2020.10.13. 13:46
Aki szerint a komolyzene a rizsporos parókát viselő urak és a kitömött rókával takarózó hölgyek szórakoztatására jött létre, annak van egy jó hírünk. De ennek megismeréséhez előbb fel kell szállnunk a KOMP-ra.

A Magyar Zeneművészeti Társaság Mini-Fesztiválja elérte a krisztusi kort, így újjászületve KOMP néven hozza el a komolyzene hallgatás élményét, 2020. október 13–15. között.

A háromnapos eseménynek, a CAFe Budapest kortárs művészeti fesztivál keretén belül, a Tesla LOFT épülete ad otthont. A helyszín és az estek felépítése is indokolja, hogy otthon hagyjuk a nagyestélyit és a szmokingot.

A cél, hogy a közönség érezze és értse a zenét.

Ebben segítségünkre lesz egy zenetörténész, aki végigkalauzol minket, történetet adva a hangjegyekhez.

Emellett minden este egy a komolyzenéhez kötődő, de más műfajban mozgó vendég színesíti, gazdagítja a komolyzenei ismereteket.

  • A nyitó napon Tóth Árpád karnagy, a Csíkszerda kórus vezetője beszél a kórusművészet és a komolyzene kapcsolatáról.
  • Október 14-én a műfaj színházi alkalmazásáról, Göttinger Pál árul el a közönség számára nem biztos, hogy egyértelmű részleteket.
  • A záróestén, pedig a Blahalouisiana énekesnője, Schoblocher Barbara, aki komolyzenei tanulmányaira és könnyűzenei karrierjére alapozva mesél a műfajok kapcsolódásáról.

Október 13-án és október 15-én a koncerteket élőben lehet követni, az Énbudapestem Facebook-oldalán. 15%
3490 Ft
2967 Ft
15%
4490 Ft
3817 Ft