Harag Anita kapta a 2020-as Margó-díjat

2020.10.15. 19:25

Az Évszakhoz képest hűvösebb című novelláskötetéért Harag Anita kapta az idei Margó-díjat. A legjobb első prózakötetért járó elismerés mellé félmillió forint, próbafordítás, tárcasorozat, bemutatkozás a Műpa Literárium-sorozatában és a Bookline 15 millió forintos médiatámogatása is jár.     

Az idén 19 első prózakötetet jelöltek a kiadók és a szerzők a díjra, amelyek közül a tíz legjobbat előzsűri választotta ki, majd szakmai zsűri döntött a legjobb háromról: Harag Anita könyve mellett Babarczy Eszter A mérgezett nő című novelláskötete és Hegyi Ede A senki című regénye került az élmezőnybe.     

Az őszi irodalmi fesztivál ma kezdődött el a Várkert Bazárban, ahol szigorú járványügyi óvintézkedések mellett mintegy hatvan programmal várják az érdeklődőket. Személyesen Háy János, Nyáry Krisztián, Závada Pál és Bereményi Géza is vendége lesz a négynapos rendezvénynek, és online vesz részt a fesztiválon a finn Sofi Oksanen, a svéd Jonas Jonasson, a skandináv krimiszerző Stefan Ahnhem és a tajvani Wu Ming-yi, aki friss regényét, Az ellopott biciklit mutatja be.