Újra Budapesten a világzenei esemény

2020.10.17. 15:47

A világzene legrangosabb eseményét, a Womexet (World Music Expo) másodszor rendezik meg Budapesten, október 22–24. között. A járványhelyzet miatt több programot virtuálisan nézhetnek csak meg, de a Müpában élő koncertek is lesznek, és életműdíjat vehet át Lakatos Mónika.

Első alkalommal 2015-ben rendezték Budapesten a szakmai vásárt, konferenciákat, showcase fesztivált is kínáló világzenei eseményt. A járványügyi korlátozások miatti az idei virtuális eseményen a koncertek mellett a konferenciabeszélgetések egy részét is a Müpából közvetíti a Hangvető.

A Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben különleges koncertek teszik még élvezetesebbé a Womex-programot. Október 22-én Lajkó Félix és zenekara tart lemezbemutató estet, másnap, 23-án az autentikus roma zenével szolgáló Parno Graszt zenél.

A zárónapon, október 24-én veszi át a fesztivál idei életműdíját Lakatos Mónika, aki koncertet is ad. A Muzsikás után a második magyar díjazott a Womex történetében Lakatos Mónika, a Romengo és a Cigány Hangok énekesnője. A Womex kiemelte: csodálatos hangja mellett művészetében hitelesen közvetíti az érzelmeket, sokrétűen jeleníti meg a cigány hagyományokat.