Koronavírus adatok

2021. dec. 02.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Melinda, Vivien
5 °C
7 °C

Meghalt James Redford, Robert Redford fia

2020.10.20. 14:46

Ötvennyolc éves korában meghalt James Redford, Robert Redford amerikai színészlegenda fia – írta a BBC hírportálja kedden.

James Redford aktivista és filmes pénteken hunyt el epevezetékrákban. Robert Redford szóvivője, Cindi Berger elmondta: a 84 éves Oscar-díjas színész gyermeke elvesztését mérhetetlen fájdalommal gyászolja.

James Redford dokumentumfilmes volt, olyan alkotások fűződnek a nevéhez, mint a The Big Picture: Rethinking Dyslexia. Utolsó filmjét, a Playing Keepset, amely a játék és a kikapcsolódás fontosságát tárja fel, online mutatták be októberben a kaliforniai Mill Valley-i filmfesztiválon.

Felesége a Salt Lake Tribune-nak elmondta, hogy tavaly novemberben, májátültetésre várva kapták meg az epevezetékrák diagnózisát. A filmes 30 éven át küzdött meg nem nevezett májbetegséggel, és egyszer már átesett transzplantáción.

Aktivistaként James Redford a szervadományozásért, a szervátültetettekért küzdött.

Kiefer Sutherland hollywoodi színész a Twitteren búcsúzott. „Szomorúan hallottam James Redford halálának hírét. Csodálatos író és csodálatos ember volt” – írta.

Robert Redfordnak még három gyereke van, köztük az 1970-ben született Amy Redford színésznő.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport