Fődíjat nyert Chicagóban Horvát Lili filmje

2020.10.24. 12:13

A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre nyerte az 56. Chicagói Nemzetközi Filmfesztivál New Directors versenyprogramjának fődíját, a Gold Hugót.

Magával ragadó, lebilincselő szerelmi történetéért, melyben két idegsebész agyának, lelkének rejtelmein keresztül a szerelem, a megszállottság és az őrület között húzódó vékony határvonalakat vizsgálja. Egy nő őszinte, empatikus ábrázolásáért, Stork Natasa elragadó előadásában. Gazdag, mély színeiért, finom képkivágásaiért, időtlen képi stílusáért, amelyet kiemel a 35 milliméteres filmnyersanyag használata.

Ez áll a zsűri indoklásában, amelyre válaszul a rendező, Horvát Lili kifejezte reményét, hogy a chicagói fesztivál rangos díja segíti majd a filmet abban, hogy megtalálja útját az amerikai közönséghez.

chicago
Fotó: chicagofilmfestival.com

A filmet egy héttel korábban az A kategóriás Varsói Nemzetközi Filmfesztiválon Fipresci-díjjal tüntette ki a Filmkritikusok Nemzetközi Szövetsége, az Antalyai Nemzetközi Filmfesztiválon pedig a film főszereplőjét, Stork Natasát jutalmazták a legjobb színésznő díjával. A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre fesztiválkörútja Ázsia nagy presztízsű nemzetközi filmes rendezvényén, a puszani fesztiválon folytatódik, majd Thesszalonikiben, Denverben és Valladolidban is látható lesz.

Kapcsolódó

Fipresci-díjat nyert Varsóban Horvát Lili új filmje

Ez azért is nagy szó, mert nem is versenyszekcióban szerepelt a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre.

Magyarországon éppen egy hónapja került a film a mozikba, és már több mint tizenötezren váltottak rá jegyet.