3,1 millió dolláros jegybevétel is elég volt az amerikai kasszasikerlista első helyéhez

Screenshot 2020-11-02 at 9.04.09.png
2020.11.02. 09:00

A Come Play című horrorfilmnek a bemutató hétvégéjén elegendő volt mindössze 3,15 millió dollár jegybevétel ahhoz, hogy elfoglalja az „álmos” észak-amerikai kasszasikerlista élét.

A koronavírus-járványban igencsak csendes az észak-amerikai mozik látogatása, nem utolsósorban azért, mert

két létfontosságú piac, a New York-i és a Los Angeles-i mozik zárva vannak.

Ezért a stúdiók igen óvatosak kasszasikerre számító filmjeik piacra dobásával, jelenleg inkább olyan kisebb alkotásokat, mint a Come Play és a The Empty Man című horrorfilmeket és a Nagypapa hadművelet című családi filmeket mutatták be – olvasható a Variety honlapján.

A 10 millió dollár költséggel készült Come Play bevételei meghaladták a várakozásokat, bemutatása előtt 2-2,5 millió dollárt jegybevételt remélt a Focus Features és az Amblin stúdió a premierhétvégén.

A mozilátogatóknak és a stúdióknak is nagy szolgálatot tesznek a szabadtéri autósmozik a járvány idején: a Come Play is egy Los Angeles-i és egy sacramentói autósmoziban forgalmazott kiemelkedően.

A Jacob Chase rendezte filmben Gillian Jacobs és John Gallagher alakítja a főszerepeket, két szülőt, akik megpróbálják megmenteni a fiukat attól, hogy elrabolja őt egy gonosz humanoid lény.