Koronavírus adatok

2021. nov. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Virgil
1 °C
5 °C

Online rendezi a Rómeó és Júliát Vidnyánszky Attila

2020.11.02. 18:16
A múlt kedden pozitív lett a koronavírustesztje.

Online tartja a Rómeó és Júlia próbáit Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója, a darab rendezője, akinek múlt kedden pozitív lett a koronavírustesztje – közölte a Nemzeti Színház hétfőn az MTI-vel.

Shakespeare leghíresebb szerelmi történetének bemutatóját ugyan december 18-ra kellett halasztani, de a munka így sem állt meg, mivel péntek óta Vidnyánszky Attila otthonából, online csatlakozik a próbákhoz. A különleges látványvilágú előadás díszletét Cziegler Balázs, jelmezét Berzsenyi Krisztina tervezi. A színdarab címszerepét Szász Júlia és Herczegh Péter játssza.

Ebben a mostani rendkívüli időben még tisztábban látszik, hogy igazi nagy szenvedélyekről érdemes szólnunk, mert ezek nem vesztik érvényüket. Egyszerűen csak mesélni a győzedelmes költészet nyelvén az ifjúság lázáról, a szerelemről mint legcsodálatosabb ajándékról és annak elpusztíthatatlanságról. A gravitáció törvényei nem vonatkoznak az igaz szerelemre, azt nem tudja elnyomni, sárba rántani a világi acsarkodás sem, túllép minden félelmen, és minden köteléktől szabadon összeköti az eget a földdel

– mondta Vidnyánszky Attila a színdarabról.

Kapcsolódó

Vidnyánszky Attila elkapta a koronavírust

A Nemzeti Színház igazgatójának pozitív lett a tesztje.