Tinédzsereknek sem ciki a magyar film

2020.11.02. 16:40
Melyik film figyelmeztet arra, hogy az élet nem habos torta, hogy hívták a magyar Rex felügyelőt, vagy kik voltak a Ripacsok? Ezekre a kérdésekre csak olyan fiatalok tudnak válaszolni, akik az átlagosnál jobban gerjednek a magyar filmekre. Nyilván nekik szól a Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak, ami egy online selejtezős, de élő döntős vetélkedő.

A háromfordulós játék első rostáján a filmteszt.hu oldalon vehetnek részt a jelentkezők 2021. január 31-ig. Ezen még korhatár nélküli a részvétel. A játékosoknak 18 olyan kérdésre kell válaszolniuk, melyek nagy magyar klasszikusokkal, az elmúlt évek mozifilmjeivel, sorozataival és alkotóival kapcsolatosak.

Érdemes utánanézni például, hogy melyik magyar filmben játszott főszerepet egy világhírű dán színész, melyik magyar operatőr dolgozott az Euphoria című, többszörösen díjazott amerikai sorozat képi világán vagy melyik banda sikerszáma a Valami Amerika címadó betétdala.

A filmes szakemberek által összeállított tesztet többször is ki lehet tölteni, tehát ekkor még lehet gyakorolni és tanulni, a versenyben mindig az utolsó eredmény lesz érvényes.

A középdöntőbe már csak a 14 és 20 év közötti korosztály legjobb játékosai kapnak meghívást. 

A legjobban teljesítő 12 versenyző 2021. február 18-án a budapesti Akvárium Klubban élőben csap össze

egy látványos, tévés vetélkedőkre emlékeztető helyszíni döntőben.

A Filmteszt nyertese választhat, hogy hazavisz egy menő okostelefont, vagy másodmagával elutazik valahová Európába 250 000 forint értékben. A második és a harmadik helyezett új mobillal villanthat.

A DUE Médiahálózat és a Nemzeti Filmintézet ezzel a vetélkedővel a klasszikus és új magyar filmeket, tévésorozatokat kívánja népszerűsíteni, illetve még jobban megismertetni a fiatalokkal azokat a magyar filmes szakembereket, akik kivették a részüket a hazai és külföldi produkciók sikeréből. Az idén negyedszer induló országos játékban eddig több mint 50 000 fiatal vett részt.  • Hírek
  • Árfolyam