Európában háború van – évtizedek óta erről ír Petőcz András

2020.11.03. 12:06
Sokkal durvább a helyzet, mint ahogyan általában gondoljuk. Nem csak én hajtogatom ezt, de régóta kimondják komoly szakértők is: ami itt zajlik, az nem terrorcselekmény, hanem háború. Sajnos pont ezt írtam meg az Idegenekben – reagált a bécsi terrortámadás hírére Petőcz András, az Idegenek trilógia szerzője.

Amit a tőlünk 250 kilométerre fekvő, kocsival, vonattal két óra alatt elérhető Bécs éppen most él át, az nem terror, hanem klasszikus értelembe vett háború. Ezt én már csaknem húsz éve így gondolom – mondta el a Petőcz András, de nem csak gondolta, meg is írta.

Nem tartom magam a jelenlegi magyar kormányzat hívének, sok tekintetben egészen másképp gondolom a dolgokat, mint ők, de abban igazuk van, hogy hiba, vagy inkább bűn folyamatosan beengedni Európába a migráns csoportokat.

Még olyan barátaimnak is feltűnt – ízig-vérig liberális meggyőződésű emberek –, látva a televíziós tudósításokat a Lampedusa szigetére folyamatosan érkező menekültekről, hogy a hajók utasai szinte kivétel nélkül jól táplált, rendezett frizurájú, ápolt bőrű emberek. 

Nem elgyötört bújdosók, hanem katonák.

Nem most alakítottam ki az ezzel kapcsolatos véleményemet, írtam erről már a kétezres évek elején megjelent Idegennek lenni című esszékötetemben is. Megírtam például egy személyes élményemet, arról, ahogy egy konzervatív francia kisváros templomában jiddis nyelvű zsidó énekeket tanított a pap a katolikus híveknek.

Mára egyértelmű, hogy a konzervatív oldalon egyre közelebb kerülnek egymáshoz a zsidók és keresztények, mert az ellenség mindkét kultúrát, vallást egyformán támadja.

Az általunk örökölt, tanult, megélt európai civilizáció a hagyományos zsidó-keresztény értékrenden alapul, az iszlám ez ellen indított háborút.

Nagyon rosszul állunk a civilizációnkért vívott harcba. Láttam a felvételeket, ahol egy merénylő visszatér sebesült áldozatához, és befejezi, amit elkezdett. Azt hiszem, erre egy civil, ha fanatikus is, nem képes. Ehhez katonai kiképzésre van szükség. Nem értek ezekhez a dolgokhoz, de azt hiszem, ebben a szakértőkre hallgatok.