Koronavírus adatok

2021. dec. 08.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Mária
-6 °C
4 °C

Minden színház lázasan újratervez

DMARC20201102015
2020.11.04. 16:35 Módosítva: 2020.11.04. 17:52
Mi lesz azokkal a színházakkal, amelyek mára telt házasan adták el helyeiket, és csak minden harmadik nézőt engedhetnek be? Elinduljon-e a néző a színházba, regisztráljon, telefonáljon vagy szimplán csak reménykedjen? Összeszedtünk néhány budapesti és vidéki színházat, na meg szórakozóhelyet. Mivel a színidirektorok lázasan újraterveznek, minden jegytulajdonos élénken figyeljen.
 • Vígszínház: Lényegesen több jegyet váltottak a nézők, mint a korlátozások utáni maximum ezt engedné. A már megváltott jeggyel rendelkező nézőknek regisztrálniuk kell, akik pedig lemaradnak, át tudják tenni másik alkalomra jegyüket, vagy vissza tudják váltani. A színház már ma este az új rendelkezésnek megfelelően, a fent leírt módszer alkalmazásával tartja meg a Pesti Színházban a Lóvátett lovagok című előadását. A további rendelkezéseiket az összegyűjtött tapasztalatok alapján fogják meghozni.
 • Katona József Színház: A színház a nézőkre bízza, hogy sorsolással dőljön el, a már megvásárolt jegyek közül melyik marad érvényes, és melyik cserélhető másik előadásra vagy váltható vissza, vagy vásárlási sorrendben legyenek érvényesek. Holnap reggel 8-ig lehet szavazni. 
 • Akvárium: Az előre megvásárolt jegyeket vissza lehet váltani.
 • Szegedi Nemzeti Színház: A hétre meghirdetett előadásokat megtartják, viszont csak az általuk feltüntetett sorokra megváltott jegyek érvényesek, így akik kimaradtak, későbbi alkalommal tudják pótolni az előadást, illetve visszaváltani jegyüket.
 • Székesfehérvári Vörösmarty Színház: Itt legközelebb csak november 7-én lesz előadás, addig nyilvános oldalaikon közölni fogják intézkedéseiket .
 • A38 hajó: Az új kormányrendelet értelmében nem fogadhatnak közönséget. Az elmaradt koncerteket próbálják későbbi időpontra átrakni, így a jegyek érvényesek maradnak, ahol ezt nem tudják megtenni, ott elindítják a jegyvisszaváltási folyamatokat.
 • Pécsi Nemzeti Színház: Már a ma esti előadást az új rendeleteknek megfelelően tartják meg.
 • Budapesti Operettszínház: A szerdai és csütörtöki előadásokat lemondták, ezeket egy későbbi időpontban tartják meg. Még próbálják kitalálni, hogyan tudnak megfelelni a rendeleteknek.
 • Kaposvári Csiky Gergely Színház: Minden harmadik vagy negyedik székben lehet csak ülni, egymás mellett az egy háztartásban élők sem ülhetnek.
 • Bóbita Bábszínház: Továbbra is üzemel, kamaratermükben egyszerre maximum 20, a Kós Lajos teremben pedig 70 fő tekintheti meg az előadásokat.
 • Bethlen Téri Színház: A rendelet maximális betartásával továbbra is várja nézőit.

Streaming lesz a József Attila Színházban?

Nemcsák Károly optimista, azt mondja, a József Attila Színház a béke szigete, és nagyon is egyetért a korlátozásokkal, ugyanis sok színész megbetegedett, sőt volt, aki meg is halt. Szerinte az elsődleges most a szabályok betartása, és hogy egészségesen vészeljük át ezt az időszakot. Az előadások streamelésén ők is gondolkoznak, meglátják, mit hoz a jövő. További színidirektorok véleményét itt olvashatja.

 • Nemzeti Színház: A holnap esti Caligula helytartójára még lehet jegyet váltani. Ezek szerint nem ment el harmadháznyi jegy?
 • Nemzeti Táncszínház: Kizárólag a Szegedi balett előadásait érinti az új rendelet, ott már több jegy kelt el harmadháznál, így a jegyeladók felveszik a kapcsolatot a vásárlókkal. A többi előadás a rendeletek szerint lesz megtartva, a nézők nyugodtan mehetnek.
 • Jurányi: az Apád előtt ne vetkőzz! ma este átkerül a kamarából a nagyterembe, így meg tudják tartani, további intézkedések később várhatóak.
 • Trafó: Minden előadásáról külön döntenek, hogy megtartják vagy elhalasztják-e őket.
 • Spinoza Színház: November 1-jétől bezárt, viszont online havi 3-4 előadást próbálnak tartani.
 • Turay Ida Színház: Erre az évra az összes előadást lemondta, kivéve Tamási Áron Vitéz lélek című darab négy előadását, ahol még eleget tudnak tenni a kormány rendeleteinek. A már megvásárolt jegyek becserélhetőek utalványokra, amit a színházban a következő év végéig lehet beváltani.

(Borítókép: Feledi János koreográfus Metamorfózis című táncművének próbája a Nemzeti Táncszínház nagytermében 2020. november 2-án. A művet november 3-án mutatják be.

MTI/Mónus Márton)