Johnny Depp otthagyja a Legendás állatok-sorozatot

2020.11.06. 21:08

Johnny Depp nem ölti többé magára Gellert Grindelwald szerepét a Legendás állatok-filmsorozatban – ezt maga az amerikai színész jelentette be az Instagramon.

Az 57 éves filmsztár követőinek elmondta, hogy a Warner Bros. kérésére adja vissza a produkció főgonoszának szerepét. Hozzátette, hogy tiszteletben tartja és egyetért a stúdió kérésével – számolt be a The Variety című filmes portál. Az MTI azt írja, Depp távozása a Harry Potter-filmek előzménysorozatából mindössze néhány nappal azután történt, hogy a színész első fokon elvesztette a The Sun brit bulvárlap ellen rágalmazás miatt indított perét.

Névtelen-1
Fotó: IMDb

A sztár azért perelte be a Sunt, mert a lap „feleségverőként" írt róla. Depp azonban tagadta, hogy bántotta volna volt feleségét, a nála 23 évvel fiatalabb Amber Heardöt. A színész megerősítette, hogy azt tervezi, fellebbez az ítélet ellen. A Warner Bros. is megerősítette Depp távozását a sorozatból és köszönetet mondott a színésznek az eddigi munkájáért. A stúdió szerint a széria harmadik részét már forgatják és Grindelwald szerepére új színészt keresnek. Az új epizód 2022 nyarán debütál világszerte a mozikban. A stúdió ötrészesre tervezi a sorozatot.

A családon belüli erőszakkal kapcsolatos állítások miatt a színész kiválasztása a szerepre már a kezdetektől fogva vitatott volt, ám J. K. Rowling és a Warner Bros. akkoriban kitartottak a döntésük mellett.