Gyorstesztekkel garantálja a biztonságos koncertélményt a Budapesti Fesztiválzenekar

2020.11.06. 11:36 Módosítva: 2020.11.06. 11:39

Amíg a járványhelyzet megköveteli, a Budapesti Fesztiválzenekar koncertjeinek látogatói a hangversenyek előtt gyorsteszten vesznek részt az adott helyszíneken – derül ki a zenekar közleményéből. Azt szeretném, hogy a BFZ koncertjein mindenki teljes biztonságban legyen, hogy egyértelműen kizárjuk a fertőzés veszélyét. A nézőtéren és a színpadon is csak negatív teszttel rendelkező emberek lesznek, a vírus nem juthat be a termekbe! Így mindenki félelem nélkül adhatja át magát a zene élvezetének. Jöjjenek el a Biztonságos Koncertekre! – mondta Fischer Iván, a Budapesti Fesztiválzenekar zeneigazgatója.

Kapcsolódó

A Föld legjobb klasszikusai között a Budapesti Fesztiválzenekar

A BFZ-t Fischer Iván dirigálta a TOP 10-be

A hangversenyekre érkezőket antigéngyorstesztekkel tesztelik, de folyamatosan dolgoznak azon, hogy egy ennél is gyorsabb, olcsóbb és hatékonyabb módszert alkalmazhassanak a jövőben. A részletekről hírlevélben és a zenekar honlapján tájékoztatják a közönséget.

Az antigéngyorsteszt 15 percen belül mutat eredményt, így elég gyorsan le lehet tesztelni a közönséget.

A BFZ kezdeményezése azért is figyelemre méltó, mert a zenekar koncertjeit ingyenesen lehet látogatni, mindössze előzetes regisztráció szükséges.

Az első tesztelt koncertek a Zenés körút című új hangversenysorozat és a Zene éjszakája eseményei lesznek.

Kapcsolódó

London lehidalt a cigányzenészekkel jammelő Fesztiválzenekartól

A dugig telt Royal Albert Hall közönsége megszólalni nem, csak vigyorogni tudott, miután olyat hallottak, amit maguk sem hittek volna.