Plácido Domingo a Virtuózok zsűrijében

2020.11.09. 17:06 Módosítva: 2020.11.10. 12:26
Novembertől már a visegrádi 4-ek tehetségei is versenyeznek.

Ki ne emlékezne Gyöngyösi Ivettre, aki úgy játszotta Lisztet, hogy nemcsak a nézők lélegzete állt meg a levegőben, de korábbi tanára, Némethy Attila zsűritag szemei is a távolba révedtek hosszú időre. Vagy a 11 éves Boros Misire, akinek Chopin valcerei és polonézei szintén egy ország szívét dobbantották meg. De a Magyar Televízió különleges zenei tehetségeket felkutató-felvonultató műsorával kapcsolatban nyilván kinek-kinek más kedvencek égtek be.

Nos, novembertől lélegzetünk továbbra is akadozhat, csak éppen mostantól már egyszerre öt országban,

idén először ugyanis a vetélkedés és a tehetségmerítés a visegrádi országok és Szerbia legjobbjait hozza be a műsorba,

külön-külön zsűrivel, végül összeeresztve minden ország négy legjobbját, hogy egymással megvetekedjen.

Peller Mariann, a műsor producere, alapítója és ötletgazdája az Indexnek elmondta, a november 20-án induló folytatásban minden adásban más-más nemzetközi sztár vállalta a szuperzsüror szerepét: Gabriel Prokofjev, brit–orosz zeneszerző, Szergej Prokofjev unokája, Maxim Vengerov orosz hegedűművész, Thomas Gottschalk német műsorvezető és Coco König osztrák színésznő. Az utolsó adásban pedig Plácido Domingo, aki részvényese is a produkciónak, teszi rá a pontot az i-re.

– Idén nyáron, a koronavírus-járvány miatt különösen nehéz volt meghallgatni és kiválasztani a tehetségeket – mondja az ötletgazda, a döntő előtt idén is felkészítés lesz és természetesen Miklósa Erika is benne lesz a zsűriben.

Az öt ország öt nyertesére egyenként 15 ezer eurós pénzjutalom, egy lemezfelvétel és egy nemzetközi fellépés vár. A műsor főcímzenéjét ifjabb Placido Domingo ő szerezte, melyet majd édesapja, a Maestro vezényel.