A borsodi pop-rock banda szerint semmi sem Rózsaszín, főleg az élet nem az

HWA 01
2020.11.12. 13:28
Lámpás című albummal köszönt be tavaly a hazai zenei életbe a Here We Are zenekar. A borsodi pop-rock társulat máris a második lemezén dolgozik, a tónus pedig, ahogyan talán a világ is, kicsit sötétebb.

Valóban, a második nagylemezünkön kicsit komolyabb témákat boncolgatunk, de ez nem jelenti azt, hogy elhagyjuk a pozitív vibe-ot, csak most mást teszünk előtérbe

– mondja Kacsenyák Gábor, a zenekar énekese. Okfejtése szerint a Rózsaszín című daluk mániákus vonzalmat mutat be a férfi szemszögéből, ami betudható egyfajta szerelmi vallomásnak – a klipben viszont ennek éppen az ellentettje látható. A szerelmes férfi elrabolja a lányt, kikötözi, félelemben tartja, és elmondja neki gondolatait nem létező kapcsolatukról. A dal végén azért érkezik a feloldás.

Azt az érzés próbáltuk megfogalmazni, amikor a szenvedély és a vonzalom rabjai leszünk, és ebből a börtönből már nincs kiút, soha többé.

A HWA tagjai amúgy úgy tartják, hogy a világ, amiben élünk, olyan, amilyenné tesszük. Elkövetkezendő dalaikban erről bőven hallhatunk majd.

A pandémia a feltörekvő pop-rock zenekart is érzékenyen érinti, hiszen a jövedelmek nagy részét a fellépések adják. A HWA-nak nincsenek támogatói, sem kiadója, így minden költséget, ami a működésükkel és létezésükkel kapcsolatban felmerül, többnyire maguknak kell előteremteniük.

Kaló Dániel, a zenekar gitárosa azt mondja, hogy mindent, a hangfelvételt és keverést is házon belül oldják meg.

Ugyanakkor ezt a hosszú szünetet igyekszünk kreatívan tölteni. Teljesen kiszámíthatatlan, hogy mit hoz a jövő. Mi sem tehetünk mást: írjuk az új dalokat, és várjuk, hogy jobbra forduljon a helyzet.

Ebben a legnehezebb feladat éppen az, hogy elérjék azokat, akiknek a zenéjük szól. Arról nem is beszélve, hogy az már rég nem működik, hogy egy klubban megismerik a zenekart, és a híre szétfut, halad szájról szájra. A HWA szerint a rajongók ma már céltudatosan vesznek jegyet és mennek el koncertre.

Magyarország túl kicsi ahhoz, hogy elbírjon ennyi zenekart, előadót. Napról napra jönnek ki az új formációk/produkciók, és tele van velük az internet. Úgy gondoljuk, ahhoz, hogy egy zenekar ma érvényesülni tudjon, kitartásra, jó megjelenésre és jó kommunikációra van szükség a kiépített kis közösségükkel.

– mondja Zán Tamás, a zenekar dobosa, és a HWA ezért is igyekszik nagy hangsúlyt fektetni a minőségi felvételekre, az erős és hatásos vizuális tartalomra.

A színpadon a Here We Are!

Kacsenyák Gábor (ének) zeneiskolában tanít, illetve magánórákat tart. Zán Tamás (dob) szintén zeneiskolában tanít, és hangfelvételek készítésével/keverésével foglalkozik. A zenekar további két tagja, Kaló Dániel (gitár) és Somogyi Roland (basszusgitár) a zenélésen kívül más területeken is dolgozik.

(Borítókép: HWA)