A Fekete opálüveg mindent vitt az idei 100 szóban Budapest versenyen

100szobanBudapest.Oriasplakatok.01
2020.11.17. 18:35 Módosítva: 2020.11.17. 19:58
A rendhagyó körülményekhez alkalmazkodva járványbiztos plakátkiállításon lehet végigböngészni a 100 szóban Budapest nyertes pályaműveit a Városháza Parkban. A legjobb tizenkét novellát, és a hozzájuk készült illusztrációkat most az Indexen is megtekinthetik.

A járvány miatt online eseményen tették közzé ki a 100 szóban Budapest novellapályázat nyerteseinek listáját.

Idén kétezernél is több pályamű érkezett, a háromtagú zsűri (Boncsér Sára színésznő, Závada Péter költő, és Szabó Benedek zenész) közülük választotta ki a legjobb száz pályaművet. Ezek elolvashatók az eseményre időzítve kiadott POKET zsebkönyvben, ami akár a kiállítás helyszínén is megvásárolható egy külön erre az alkalomra feldíszített POKET automatából.

A Városháza Parkban óriásplakátokon olvashatók és láthatók a 2020-as év év legjobb novellái és a hozzájuk készült illusztrációk, a szervezők az elmúlt hét év dobogós novelláit is kiállították.

Akik személyesen nem tudnak ellátogatni a helyszínre, ők november 18-án virtuálisan végigsétálhatnak az installációk között Nyáry Krisztián íróval, aki Faix Csaba (Budapest Brand Zrt. vezérigazgató) oldalán mutatja majd be az óriásplakátokat és az antologikus plakátsort, az Énbudapestem Facebook-oldalán.

Addig is itt nézhető és olvasható az idei legjobb 12 novella, kiegészülve a 18 év alatti kategória nyertesével:

(Borítókép: 100 szóban Budapest)