A járvány miatt online koncertezik Palya Bea, Sebestyén Márta és Dresch Mihály

2020.11.18. 19:15
2012 óta minden novemberben összegyűltek a legjobb nép- és világzenészek a Héttorony Fesztiválon. Az idei programsorozatot interneten közvetítik.

Idén közönség nélkül, de a tőlük megszokott nívón és energiaszinten játszottak a műfaj legjobb magyar előadói a Héttorony Fesztivál Makovecz Imre tervezte helyszínein: Kakasdon, Siófokon, Százhalombattán és Budapesten. A szebb időkben a csaknem kéthetes programsorozat résztvevői a világ minden tájáról érkeztek, de a járvány miatt idén nem hívtak külföldi zenészeket.

A fellépők névsora ezúttal is meggyőző. 

Sebestyén Márta önálló koncertje után a Szent Efrém Férfikarral is színpadra áll. Palya Bea, valamint a WOMEX életmű-díjas Lakatos Mónika a Romengó együttessel zenél.

Az idén kiemelt szerepet kapnak a női produkciók: a Dűvő mellett feltűnik majd Kubinyi Júlia, Lovász Irén az Égi hang című műsorával szerepel, de Petrás Mária és Szvorák Katalin is önálló estekkel kápráztatják el a közönséget. Látható és hallható lesz a Dalinda énekegyüttes a Bazsevával és a Triolina Folk is –, mindkét formációban természetesen a hölgyeké a főszerep. Dresch Mihály Triójában pedig Lőrincz Hortenzia vendégeskedik. Külön produkcióként Makovecz Imre gondolatait Szarvas József tolmácsolja.

(A koncerteket és a részletes információkat  a hettoronyfesztival.hu weboldalon lehet megtekinteni.)