Koronavírus adatok

2021. dec. 02.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ferenc, Olívia
2 °C
5 °C

Coppola újravágta A keresztapa harmadik részét

2020.11.18. 13:37

Francis Ford Coppola újravágta A keresztapa 3 című filmjét a produkció bemutatásának harmincadik évfordulójára. A film új verzióját decemberben moziban is bemutatják, és Blu-ray, valamint digitális kiadásban is megjelenik.

Coppola indoklása szerint A keresztapa 3 „új életre kel” az új kiadásban. A Mario Puzo regénye nyomán készült trilógia rendezője a Blu-ray kiadványhoz mellékelte megjegyzéseit és a produkció rövid bemutatását is – írta a The Hollywood Reporter.

A keresztapa-saga (1972–1990) utolsó részében a maffiacsalád főnöke, Michael Corleone (Al Pacino) megpróbálja átvezetni a bűnözőcsaládot a törvényes üzleti világba. A film szereposztásában Al Pacino mellett Diane Keaton, Andy Garcia, Joe Mantegna és Talia Shire is látható, Mary Corleone szerepét pedig a rendező lánya, Sofia Coppola alakítja. A keresztapa harmadik része 1991-ben hét Oscar-jelölést kapott, a legjobb film díjára is jelölte az amerikai filmakadémia.

A rendező megváltoztatta a film kezdetét és végét, és számos jelenetet rendezett át, hogy – mint mondta – azt a filmet nyújtsa, amelyet a közben elhunyt Puzóval eredetileg elképzeltek. A Mario Puzo’s The Godfather, Coda: The Death of Michael Corleone című új kiadás december 4-én kerül szűk körű moziforgalmazásba, a Blue-ray és digitális kiadás pedig december 8-tól kapható – írja az MTI.

Zenei értelemben a kóda olyan, mint egy epilógus. Összegzés ez, aminek a filmet szántuk

– magyarázta Coppola.

Kapcsolódó

Coppola is beleszállt a Marvelbe: szerinte a szuperhősfilmek megvetendőek

A keresztapa rendezője szerint Scorsese még túl kedves is volt, hogy azt mondta, a szuperhősfilmek nem filmek, miközben ennél is rosszabb a helyzet.