Élet a karantén után – jeleneteket vár a Pesti Magyar Színház

2020.11.21. 17:50

Nyitány címmel pénzdíjas jelenetíró-pályázatot hirdet a Pesti Magyar Színház a karantén utáni élet témakörében. A pályaművek beküldési határideje december 20. A színház dramaturgjaiból álló zsűri a beérkezett műveket előválogatja, majd a legjobbnak ítélt jeleneteket streamelt előadások formájában színpadra állítják – tájékoztatott az MTI.

A szervezők célja, hogy minél több minőségi színpadi jelenet szülessen, továbbá hogy megmutatkozási lehetőséget kínáljanak azoknak, akik tehetséget és ambíciót éreznek magukban a színpadi írásra – olvasható a színház közleményében. Olyan jeleneteket várnak, amelyek a karantén utáni élet témakörét járják körül, az adott témán kívül azonban a pályázat semmilyen műfaji, stiláris megkötést nem tartalmaz, azaz vígjátéki, drámai, abszurd hangulatú jelenetek egyaránt beküldhetők.

Az online megtekinthető produkciók közül közönségszavazással választják ki azokat, amelyek pénzdíjban is részesülnek. Az első helyezett 100 ezer, a második 50 ezer, a harmadik 30 ezer forint díjazásban részesül.

A streamelt előadásokat 2021. február 1-je és 2021. március 15. között készítik el és teszik közzé. A végeredményt 2021. március 31-én hirdetik ki.

A pályázatról további információ a http://pestimagyarszinhaz.hu/reszveteli-feltetelek/ linken érhető el.