Koronavírus adatok

2022. jan. 20.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Fábián, Sebestyén
-5 °C
5 °C

Részletek jelentek meg Ferenc pápa életrajzi könyvéből

2020.11.23. 13:57

Saját élményei miatt át tudja érezni az intenzív osztályra kerülő koronavírus-fertőzöttek halálfélelmét – többek között erről is beszél Ferenc pápa hamarosan megjelenő életrajzi könyvében.

Az olasz sajtóban hétfőn jelentek meg részletek az „Álmodjunk: Út egy jobb jövő felé” című könyvből, amelyet decemberben adnak majd ki. A könyvben a katolikus egyházfő személyes részleteket árul el arról az időszakról, amikor egy betegség miatt élet és halál között lebegett – írja az MTI.

Tapasztalatból tudom, milyen érzés az, amikor a szenvedő betegek lélegeztetőgépre kötve küzdenek az életükért

– közölte a katolikus egyházfő.

Az egyházfő 21 éves korában Buenos Airesben egy tévesen influenzának diagnosztizált betegséggel került kórházba, ahol másfél liter vizet távolítottak el a tüdejéből, és hosszú ideig életveszélyes állapotban volt.

Hónapokkal később el kellett távolítani jobb tüdejének felső lebenyét. A most 83 éves Ferenc pápa a fiatalkori betegség miatt ma is nehezen kap levegőt például lépcsőzés után.

Ez az élmény megváltoztatott annak idején. Hónapokig nem tudtam, életben maradok-e, még az orvosok sem tudták

– állította. Elmondása szerint az őt ápoló egyik apáca segített neki felépülni azzal, hogy titokban megkétszerezte az orvosok által felírt gyógyszerek dózisát.  • Vennék
  • Bankszámla