52 animációs filmmel startol az Anilogue

2020.11.24. 16:26

Lát minket a tévébemondó?
Van az időnek másik vége?
Ne mondd folyton, hogy nem tudod, jó?
Valamit, lécci, tudjál végre.

Questioning poem | Kérdezős vers from Sara Ulrich on Vimeo.

Bár Tóth Krisztina a legkisebbeket célozta meg költeményével, annak egyes felvetései a felnőttek számára is elgondolkodtatók lehetnek. Az ő Kérdezős versét is megfilmesítette Ulrich Sára, akinek a munkája a szerdán kezdődő Anilogue Filmfesztiválon lesz látható. A nemzetközi animációs seregszemlén erős a hazai felhozatal: a rövidfilmes versenyben fut majd Darabos Éva Pá kis Panelom!, Ulrich Gábor Dűne és Lantos Júlia Inkognitó című alkotása, míg a gyermekfilmek versenyében a már idézett verses mesén kívül Orosz Judit Odakint, valamint M. Tóth Géza és Jurik Kristóf Kuflik 2 – Tengerre kuflik! című munkáját láthatja majd a közönség.

Az idén 24 alkotás száll versenybe a legjobb film díjáért és 15 másik a legjobb gyerekfilm díjáért.A november 29-ig tartó fesztiválon 52 művet – köztük három egész estés mozit – láthatnak a nézők. A nyitófilm az optimista kóbor kutyáról szóló Marona csodálatos kalandjai, levetítik az Annecyban és Bucheonban egyaránt díjat nyert A kedvenc háborúm című alkotást, míg a zárófilm a japán Ayumu Watanabe A tenger gyermekei című animéje lesz. Az Anilogue fókuszában az idén Portugália áll, és két online workshop is színesíti majd a fesztivál kínálatát.

A világ legújabb animációsfilm-válogatása első körben a Toldi távmozin keresztül az egész ország területéről elérhető. A szervezők azt tervezik, hogy a második felvonásban, 2021 májusában már mozikban is megnézhetők lesznek.