Otthagyta a Vígszínházat, reméli, egyszer majd visszatérhet

DBZOL20171003002
2020.11.29. 15:20
Vecsei H. Miklós színész augusztusban távozott a fővárosi teátrumtól, azóta most először szólalt meg. Röviden beszélt az okokról.

Leszek én még vígszínházi tag, fogok én még ott játszani. Remélem, hogy így alakulhat az életem

– ezt mondja Vecsei H. Miklós színész a Mi jár a fejedben? című műsorban, amit a Rózsavölgyi Szalon készít nézőinek a pandémia idején.

A műsor két riportere ezúttal is Csiby Gergely és Józan László, és úgy tűnik, színművészek hamarabb megnyílnak egymás előtt és között, ha színházi ügyek kerülnek szóba.

Vecsei H. Miklós, aki A Pál utcai fiúk színpadi változatában Nemecsek Ernőt alakította, így fogalmaz távozásának okáról:

Nagyon szeretem a Vígszínházat, a színházi életet. Abszolút hivatásomnak tekintem a színházat, de most annyi rossz dolog és rossz hangulat kerekedett mind a színházi életben, mind a Vígszínház környékén, hogy azt éreztem, ebben nem tudok józanul részt venni. Azt éreztem, hogy minden előadás kicsit mást is jelent, mint ami saját magát jelenti, és saját hatását, és úgy döntöttem, hogy várok egy kicsit, fejlesztgetem magam, szövegeket tanulok, sokat gitározom.

Vecsei H. Miklós azóta a Rózsavölgyi Szalonban megrendezte A két pápa című darabot (Lukács Sándor, Jordán Tamás, Molnár Piroska, Trokán Anna). Erről a munkájáról azt mondja, hogy Marton László, Hegedűs D. Géza és Forgács Péter úgy nevelte őt és minden évfolyamtársát, hogy 

színházcsinálónak kell lenni. Azaz a fejemben nem nagyon válik el egymástól az, hogy írok, vagy egy lámpát berakok a színpadra, vagy zenékhez fogok hozzá, vagy játszom, vagy rendezek, mert a lényeg az, hogy a színháznak van egy missziója, mondanivalója, kérdésfeltevése, és az adott darabhoz képest azt adom hozzá, ami a legjobban illik hozzá.

Borítókép: Vecsei H. Miklós, Junior Prima díjas színész a fővárosi Vígszínház előtt – MTI Fotó: Balogh Zoltán