Szétverték az Onyx luxuséttermet

DBELO20110616032
2020.11.30. 15:20

A koronavírus által dominált napjainkban egy ilyen performansz igazi unikumnak számít, ugyanis nem vandalizmusról van szó, hanem a két Michelin csillagos luxusétterem tulajdonosai maguk szervezték a szó szerint páratlan eseményt – adott róla hírt a Dining Guide. 

Az Utolsó Vacsora című rendezvény a megszokott színvonalú vacsorával kezdődött, a tíz főnél nagyobb létszám miatt filmforgatás jeligével. Olyat valóban nem minden nap lát az ember, hogy a Gerbeaud-csoport két tulajdonosnője, Niszkács Anna és édesanyja, Pintér Katalin kiskosztümben és tűsarkú cipőben törnek-zúznak. De kissé előreszaladtunk.

Az öt plusz két fogásos fine dining menüsor és borsor elfogyasztása ingyenes volt, az összesen nyolc vendéget nem véletlenszerűen, hanem online castingon választották ki. A megjelentek, a személyzet által is elvégzett koronavírus-gyorsteszt után valódi meglepetésben volt részük a válogatott fogásokat követően. Az utolsó tányérfedők (cloche-ok) brandelt kalapácsokat és spaklikat rejtettek, amikkel kezdetét vette a tavasz óta bezárt étterem megújulása, elsőként a bontással.

A zártkörű rendezvény eseményeit néhány hét múlva videó formájában is közzéteszi az Onyx.

(Borítókép: Beliczay László / MTI)