Újra pályázhatók a MANK művészeti ösztöndíjai

2020.12.07. 20:08

Képzőművészeti, iparművészeti és művészettörténészi ösztöndíjakat hirdet a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából – olvasható a cég portálján. Arról is tájékoztatnak a közleményben, hogy a Derkovits Gyula képzőművészeti, a Kozma Lajos iparművészeti és a Kállai Ernő művészettörténeti ösztöndíj nyertesei 2021-ben havonta bruttó kétszázezer forintos díjban részesülnek, melyet a MANK további megjelenési és kiállítási lehetőséggel egészít ki. 

Műteremgondok, az otthonalapítás nehézsége, a nyersanyagok növekvő árai és a közönséggel való kapcsolatteremtés ellentmondásai – a sok közül e négy ok is elég lenne ahhoz, hogy belássuk: a fiatal művészek munkájának támogatása nemhogy nem érhet véget az egyetemi, főiskolai diplomaosztáskor, de éppenséggel akkor kell igazán elkezdődnie

– mondta Tardy-Molnár Anna, a MANK ügyvezető igazgatója. 

A MANK weblapján részletesen tájékoztatnak róla, hogy melyik pályázatukra milyen feltételekkel kik és hogyan jelentkezhetnek. Festők, szobrászok, képgrafikusok, illetve az intermediális műfajokban tevékenykedő alkotók jelentkezését is várják, akik a felsőoktatást követően önálló művészi tevékenységet tudnak felmutatni.

A 2021. január 3-ig megpályázható ösztöndíj elbírálásakor a szakmai bemutatkozás mellett az ösztöndíjas időszakra vonatkozó alkotói terveket is értékeli a kuratórium. 

Kapcsolódó

Szijjártó Péter: ösztöndíjprogrammal támogatjuk a magyar identitást

Jövő év szeptemberétől már akár ezer, a diaszpórában élő magyar fiatal tanulhat magyarországi egyetemeken.