Barátai, kollégái búcsúznak Pécsi Ildikótól

fortepan 198309
2020.12.08. 15:22

Vujity Tvrtko író, újságíró, televíziós riporter egy pár évvel ezelőtti , Pécsi Ildikóval készített riportját osztotta meg közösségi oldalán, egy szívhez szóló üzenettel:

Különös kapcsolat fűzött Pécsi Ildikóhoz. Kisgyerekként életem egyik első autogramját tőle kaptam...a lábgipszemre. Sok évtizede később, amikor már régen nem nyilatkozott, meghívtam magamhoz; egy különösen erős, tabuk nélküli, fajsúlyos és nehéz beszélgetés kerekedett abból az estéből. 

Filmkészítő vagyok. Riporter. Nagyinterjúkat ritkán készítek, ám akkor annyira meghatott Pécsi Ildikó, hogy most, a gyász óráiban azonnal bevillant akkori kérése. Azt mondta, hogy hozzám bármikor eljön, mert szeret, de kéri, hogy a legvégén adjak neki egy percet, ami csak az övé. Az övé volt az a perc, ám aztán egy perccel később már mindenkié lett! Csak azért az egyetlen percért (is) érdemes volt! Őrizem a szemedet! Isten nyugosztalja, drága Művésznő.

Ábel Anita színésznő, televíziós műsorvezető összetörten búcsúzik:

Nehéz bármit is írni. A mentorom voltál, hittél bennem, szerettél. Köszönöm a bizalmad, hogy rendeztél és játszhattam is veled... nehéz most bármit írni... Isten veled, színésznők királynője.

A Barátok közt stábja Facebook-bejegyzésben fejezte ki, hogy Pécsi Ildikó emlékét mindig a szívükben fogják őrizni, és büszkék rá, hogy a december 5-én elhunyt színésznő két ízben is csapatuk tagja volt.

Lutter Imre versmondó előadóművész Petőfi Sándor: Színészdal című költeményéből idéz:

Miénk a hatalom 
Az emberszív felett: 

Idézni egyaránt 

Mosolyt vagy könnyeket. 

Mi szép, mi szép, mi szép 

A mi föladatunk! 

Legyünk büszkék reá, 

Hogy színészek vagyunk.

Détár Enikő színésznő egy 19 évvel ezelőtti közös fotóval búcsúzik. A képet hangfelvétellel egészítette ki, ahol saját szavaival búcsúzik a művésznőtől.

Pécsi Ildikót december 19-én búcsúztatják.

(Borítókép: Pécsi Ildikó a Magyar Rádió stúdiójában 1966-ban. Fotó: Szalay Zoltán / FORTEPAN)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport