Ágnes
2 °C
11 °C

Dokumentumfilm-sorozat készül Paul McCartney-ról

2020.12.17. 13:10

Dokumentumfilm-sorozat készül Paul McCartney-ról. A legendás zenész, ex-Beatle pályáját a világhírű amerikai producer, Rick Rubin hat részben fogja feldolgozni. 

A széria a színfalak mögötti mágikus, misztikus utazás McCartney hihetetlen zenei karrierjébe. Rubin, a brit zenész első gitárjától és szerzeményétől, a legendás Beatles elképesztő sikeréig mindent bemutat – írja az MTI a deadline.com tájékoztatására hivatkozva. 

A McCartney-nál több mint húsz évvel fiatalabb Rick Rubin olyan előadók zenei pályáját segítette producerként az elmúlt három évtizedben, mint a System of A Down, a Red Hot Chili Peppers, a Beastie Boys, Tom Petty vagy Johnny Cash. 

A folyamatban lévő dokusorozatot az Endeavor Content nevű óriáscég finanszírozza, s teríti világszerte. A projektben rendezőként részt vesz Frank Marshall, aki idén csinált dokumentumfilmet a Bee Gees együttesről, továbbá Jeff Pollack. A McCartney-ról szóló alkotásnak egyelőre nincs címe, de azt már lehet tudni, hogy a sorozat kedvéért először hagyták el a londoni Abbey Road stúdiót az egykori legendás mesterszalagok. 

A 78 éves ex-Beatle új (tizenötödik) stúdióalbuma, a McCartney III pénteken jelenik meg.