Antal, Antónia
-7 °C
-2 °C

Így készül a tökéletes forralt bor

GettyImages-961102276
2020.12.28. 11:35

A karácsonyi vásárokban forralt borozni romantikus program, de azért elég drága dolog is. Idén a karácsonyi vásárok ugyan elmaradtak, de a szezon nem. Így aki nem akarja lezárni az ünnepi szezont úgy, hogy ne igyon forralt bort, kövesse a tanácsainkat, mert szerintünk így készül a tökéletes forralt bor.

1 üveg bor mellé adjon egy rúd fahéjat, szegfűszeget, cukrot ízlés szerint. Ha variálná a hagyományos receptúrát, jó, ha tudja, a vöröshöz passzol a chili, a narancshéj, esetleg egy kupica rummal is meg lehet próbálkozni. Rum szintén mehet a fehérbe, amibe még rakhat egy kis gyömbért is. 

A recept mellé íme pár trükk is:

  • A legfontosabb alapismeret, hogy a bort a neve ellenére soha ne forralja fel, mert akkor elillan belőle az alkohol.
  • Amikor a bor a lábosban főzve eléri a 78 fokot, vegye le a tűzről.
  • A kívánatos hőmérsékletet háztartási vagy úgynevezett maghőmérővel ellenőrizze.
  • Miután a lábost levette a tűzről, hagyja még rajta a fedőt 5 percig, mert az összetevők ez idő alatt dobják ki az ízüket igazán.

(Borítókép: Getty Images Hungary)