Spike Lee gyerekei lettek idén a Golden Globe-gála nagykövetei

2021.01.13. 13:47

Spike Lee filmrendező lánya és fia lett idén a Golden Globe-gála két nagykövete.

A Hollywoodban akkreditált külföldi újságírók szövetsége (HFPA) kedden jelentette be, hogy Satchel és Jackson Lee tölti be idén a februári díjátadó gála nagyköveti posztját. A 26 éves Satchel és a 23 éves Jackson az első nem fehér testvérpár, akik megkapták ezt a feladatot. Emellett Jackson az első fekete férfi, aki a Golden Globe nagykövete lett.

Satchel Lee, aki egy queer kulturális és művészeti magazin, a Drome kreatívigazgatója volt, elmondta, hogy büszkén viszi tovább filmrendező apja történetmesélő örökségét. Jackson pedig arról beszélt, hogy apjuk megtanította őket, hogy a szórakoztatás a változás fontos kulturális katalizátora.

Satchel a Callen-Lorde szervezetet választotta partnerül, amely New Yorkban támogat LMBTQ-közösségeket. Jackson Lee pedig a Big Brothers Big Sisters önkéntes mentoráló hálózattal működik együtt a 78. Golden Globe-gála nagyköveteként.

A Golden Globe nagykövetei hagyományosan hírességek gyermekei, akik segítenek a díjátadó gála lebonyolításában. Korábban Pierce Brosnan fiai, Dylan és Paris, Idris Elba lánya, Isan Elba és Dwayne Johnson lánya, Simone Garcia is betöltötte a nagyköveti posztot.

A Golden Globe-gálát február 28-án rendezik meg a Beverly Hills-i Beverly Hilton Hotelben. A gálán az újságíró-szövetség filmes és televíziós díjait adják át.