Nincsen TikTok ladyszomjas nélkül

2021.01.15. 12:39

Szomjas Jennifer egyike azoknak a felhasználóknak, akik a márciusi karantén idején kezdtek el tartalmakat gyártani a TikTok nevű kínai videómegosztóra. A huszonkét éves lány egy szempillantás alatt vált az egyik legismertebb és legszerethetőbb hazai tiktokossá.

  • Több mint 17 millió lájkot kapott.

Jennifer a videózás mellett turizmust tanul, nem titkolt vágya, hogy egy nap saját utazási irodát nyisson. Csak az a nyavalyás vírus múlna már el... Interjú.

Nem láttam ranglistát, de a 322 ezer követőjével az egyik legnépszerűbb hazai tiktokos. Mikor kezdett el videókat csinálni?

Tavaly, azaz 2020 márciusában, ha jól emlékszem. Talán április elején. A koronavírus első heteiben kezdtem el tiktokozni azzal a céllal, hogy feldobjam a napomat. Azóta pedig rengeteg követőm lett.

Mely videók a kedvencei? Láttam, hogy vannak „outfites” videói, táncok, eszmefuttatások, sőt, a mostanában kimondottan közkedvelt horoszkópos kisfilmekből is csinált sorozatot. 

Nekem mindenképpen az öltözködős, outfites videók a kedvenceim. Én egy igazi „csajos csaj” vagyok, rajongok a sminkes, a ruhás, és az átalakulós (transition) klipekért. Imádok szerepelni.

@ladyszomjas

2021 siess kérlek🤩! #ladyszomjas #newyears #clothestiktokers #dressingtips #shine #elegant #ujevujkezdet #ruhatippek #szoval #lgbtq #gaygirl

♬ Elastic - Joey Purp

És a rajongók mit szeretnek?

A lájkokat elnézve a követők a saját hangos videókat szeretik, vagyis amelyekben beszélek. Ezek általában az eszmefuttatós, pofázós, szituációs videók. Szókimondó, nagyszájú lány vagyok, ezt anyukámtól örököltem. 

Az édesanyja. Mamita, kubai származású, gyakran feltűnik egy-egy videóban. Úgy látom, nem kell őt noszogatni...

Dehogy kell! Az anyukám imád szerepelni. Jön és táncol velem, aztán együtt nevetünk tovább. Ezeket a videókat is sokan lájkolják. Nagyon hasonlítunk egymásra, sőt... szinte teljesen egyformák vagyunk. Nem csak ő, néha a testvérem is feltűnik, hiszen a karantén alatt össze voltam zárva a családommal, így a videók részesei lettek.

@ladyszomjas

😂🤪🤗❤️ #mamita @heidysrodriguez5 #ladyszomjas #bailando

♬ original sound - Zay Htet

A közvetlen környezete mit szólt a hirtelen jött népszerűséghez? 

Örültek neki, de nem érte őket meglepetésként, hiszen korábban is sokan követtek a különböző közösségi platformokon. A családomra mindig is jellemző volt a pörgős életszemlélet, a buli, a jókedv, és persze a másik támogatása tűzön-vízen keresztül. Vendéglátósként dolgoztunk, nálunk a hangzavar sem ismeretlen fogalom.

És a talpnyalók, hízelgők? Gondolom, ők is megjelentek...

Igen, de erre csak azt tudom mondani, hogy észre kell venni őket, akkor nem tudják kihasználni az embert. Többen is rám írtak, érdeklődtek felőlem, de ezeken az üzenetváltásokon látszik, hogy igazából nem is én, hanem ladyszomjas – mármint a tiktokos énem – érdekli őket. Csak el akarnak dicsekedni azzal, hogy ismernek engem, miközben nem.

A ladyszomjas szinte márkanévvé nőtte ki magát. Van sztori a felhasználónév mögött?

Nagyon régi történet, de van hozzá sztori. A szomjas fele adott volt, hiszen ez a vezetéknevem. A lady pedig gyermekkorom kedvenc énekesnője, Lady Gaga után ragadt rám. Már kicsiként rajongtam érte, ő egy igazi ikon. Így született meg kettőnk nevéből ladyszomjas. Manapság egyre többen hívnak így, és én ennek örülök. Sokan már nem is tudják a teljes nevemet, és ez tök jó, mert titokzatos nőnek tűnhetek. 

Milyen pluszt nyújthat egy ekkora platform?

Nekem leginkább önbizalmat adott, azonkívül, hogy baromi jó időtöltés. Egy igen nehéz időszakban kezdtem el tiktokozni, akkor egész egyszerűen feldobta a napomat. Emellett szeretem, amikor megoszthatom a véleményemet másokkal, és arra is jó ez a platform, hogy új embereket ismerhessek meg. Több népszerű felhasználóval beszélgettem már. A legtöbbjük tök segítőkész, például amikor coming outoltam, akkor is támogattak, pozitív üzeneteket küldtek.

Tényleg, a coming out... nem követték ki sokan?

Nem, sőt... talán még több követőm is lett. Fel voltam készülve arra, hogy kapom majd a negatív üzeneteket, de szerencsére alig volt ilyen. Talán azért, mert jól felépítettem a mondandómat. Nem vagyok egy drámakirálynő, nyíltan beszéltem mindenről. Amúgy sem tudok változtatni magamon, hiába kapok sértő megjegyzéseket.

Tapasztalta a TikTok negatív oldalát?

Azt vettem észre, hogy kétféle ember létezik: aki tudja kezelni a kritikát, és aki nem. Az erősebb személyiségeket nem érinti annyira érzékenyen, míg másokat teljesen „le lehet hozni az életről”. Sok – egyébként szuper tartalmakat feltöltő – tiktoker ment tönkre lelkileg a negatív üzenetek miatt. Én is kapok bántó szavakat, amik a személyem ellen szólnak, de én igyekszem a dolgok pozitív oldalát nézni, és teljesen kizárni ezeket a szánalmas embereket.

Ki a kedvenc tiktokosa?

Inkább nem is mondom, nehogy sértődés legyen belőle... Na jó, néhány kedvencem azért: @whisperton, @karica.czura, @karcsy.suto, @adriennmakk, @vivienverebelyi, és még sokan mások.