Egy karantén által szétszakított család története négy online felvonásban

2021.01.20. 04:26 Módosítva: 2021.01.19. 22:30

Az egész világ hónapok óta küzd a pandémiával, sokan elvesztették szeretteiket, állásukat, anyagi és lelki biztonságukat.

  • Mit tehet az ember, ha ennyire kilátástalan a helyzet és minden igyekezete kudarcba fullad?
  • Hogy találhat újra egymásra egy család, amelynek tagjai elhidegültek egymástól?
  • Mi vezethet ahhoz, hogy mindenki megnyíljon és felfedje féltve őrzött titkait?
  • A család támogatása elegendő ahhoz, hogy felálljunk a kudarcokból és tiszta lappal újrakezdjük?

Ezeket a kérdéseket boncolgatja a Független Színház Magyarország Európai család című sorozata, amely négy részben és négy ország művészeinek közreműködésével mutatja be egy család tagjainak történetét, akik távol élnek egymástól kontinensünk különböző szegleteiben. A sorozat a koronavírus áldozatai és a karantén által szétszakított családok előtt tiszteleg. 

Színházunk hónapok óta arra törekszik, hogy a nehézségek ellenére is eljuttathassa előadásait és projektjeit a nagyközönségnek. Hiszünk a kultúra összetartó erejében

– hangsúlyozza Balogh Vivien, az alkotógárda kommunikációs vezetője. 

A sorozat covidista műfajban jött létre: az alkotók otthonaikban, egy Zoom beszélgetés keretében rögzítették a jeleneteket. A színészek a történetet közösen alkották meg Richard O’Neill ötlete alapján. Az alkotási folyamat során a szereplők forgatókönyvírói, operatőri és jelmeztervezői feladatokat is elláttak. Ennek módszertana is elérhető a Független Színház Magyarország honlapján. 

A sorozat angol nyelven, magyar, olasz és spanyol felirattal tekinthető meg négy héten át, csütörtökönként este 8 órától, a színtársulat YouTube csatornáján. Az első rész 2021. február 4-én látható.