Puzsér: sérti az emberi méltóságot a Való Világ, le kell venni a műsort a képernyőről

2021.01.20. 17:08

Keményen bírálta az RTL Klub valóságshowját Puzsér Róbert, aki a műsor tartalmát, a szereplőket, illetve magát a csatornát is kritizálta. Nem érti, miért nem szúr szemet senkinek mindaz, ami adásba kerül. Véleményét szokás szerint most is a Facebook-oldalán fejtette ki, kíméletlenül kiosztva mindenkit, akivel nem ért egyet az ügyben.

Kapcsolódó

Puzsér Róbert és a Fókuszcsoport is nekiment Dancsó Péternek

Mindketten hangot adtak nemtetszésüknek a Videómánia csatornájával kapcsolatban.

Még húsz évvel az első magyarországi valóságshow bemutatása után is meg tudok döbbenni az értelmiség közönyén és fölényes magabiztosságán, mellyel kitartóan nem vesz tudomást arról a társadalmi mértékű mentális szennyezésről, amellyel ezek az alávaló műsorok a hazai otthonokat sújtják

– írja a bejegyzésében Puzsér Róbert.

Ugyan ki csodálkozik azon, hogy az RTL új Való Világ-szériája az eddig érvényesített, mégoly szerény kulturális referenciától is messze elmarad: a legsuttyóbb homofóbia, a szexuális zaklatás, a párkapcsolati erőszak, a női szereplők bántalmazása és betörése. (...) Ennek a botránynak egyetlen elfogadható lezárása képzelhető el: a műsor azonnali levétele a képernyőről, és a résztvevők beiratása mentálhigiénés szakemberekhez a tévécsatorna költségén

– fogalmaz Puzsér, aki szerint komoly erkölcsi, etikai egyéb más aggályok merültek fel a műsorral és a csatorna vezetésével kapcsolatban.

A villa két legaljadékabb lakójával, VV Renátóval és VV Danival nagyon nagy baj van: a nőkhöz fűződő viszonyuk patológiás, valamennyi interakciójukból agresszivitás és a roncstársadalom kultúranélkülisége árad.

Kapcsolódó

Puzsér: Szabadságot Gődény Györgynek!

A kritikus szerint joga van joga hülyeséget beszélni.

A felelősséget azonban nem ők, hanem azok az RTL-es döntéshozók viselik szerinte, akik őket képernyőre engedték, s akik a napról napra zajló bántalmazássorozat egyetlen pillanatában sem avatkoztak közbe:

Súlyosbító körülmény, hogy a női méltóság nyilvános meggyalázását pénzügyi haszonszerzésre használják, s abból menőséget, kulturális normát és viselkedésmintát gyártanak. Mi sem jellemzőbb a műsor készítőinek szociopátiás működésére, mint az, hogy miután mindezt elkövették. (...) Ennek a botránynak egyetlen elfogadható lezárása képzelhető el:

a műsor azonnali levétele a képernyőről, és a résztvevők beíratása mentálhigiénés szakemberekhez a tévécsatorna költségén.

Volt már valóságshow-hős, aki börtönbe került; volt, aki pszichiátriára; volt, aki prostituált lett; és volt, akit meggyilkoltak. Ezeken a kölykökön talán még lehet segíteni – nem kéne még mélyebbre lökni őket! Az emberi lényhez méltóság tartozik: élete nem kilesni való.

Aranyköpések

Könyv az életünkről, mindennapjainkról, azok nehézségeiről 14 kortárs író egy inspiráló novelláskötetben

MEGVESZEM
Puzser

„Tizenkét év munkája ez a könyv. A legtöbb, ami tőlem telt.”
Puzsér Róbert.

MEGVESZEM

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM