Elmarad a világ legnagyobb szabadtéri partija, a riói karnevál

GettyImages-1128727979
2021.01.22. 09:42

Elmarad idén a világhírű Rio de Janeiró-i karnevál az új koronavírus okozta világjárvány miatt – jelentette be csütörtökön Eduardo Paes polgármester.

Sosem titkoltam, milyen szenvedélyesen szeretem a karnevált, és tisztán látom, mekkora gazdasági hatása van városunkra. Mindazonáltal értelmetlennek tűnik beleélni magunkat, hogy a körülmények olyanok lesznek júliusban, hogy megtarthassuk a karnevált

– idézte az MTI, mit írt a polgármester a Twitteren. Eredetileg február 13-16. között rendezték volna a hagyományos télűző vigasságot, ám a világjárvány miatt az év közepére halasztották. A polgármester kifejtette, hogy a karnevál óriási előkészületekkel jár, aminek megszervezés a jelenlegi helyzetben nem lehetséges. Hozzátette, ha a tömeges oltás jól működik, akkor jövőre megrendezik a karnevált.

A Rio de Janeiró-i karnevált tekintik a világ legnagyobb szabadtéri partijának, amely minden évben brazil és külföldi turisták millióit csalja a városba. Fő attrakciója a szambaiskolák hagyományos parádéja a Sambodromban.

(Borítókép:  A riói karnevál 2019. március 4-én. Fotó: Buda Mendes / Getty Images)